Krb s udírnou je místo přípravy skvělých lahůdek



Kategorie: Krby, grily, grilování | 12.06.2011

Uzení je stará osvědčená metoda úpravy masa, která dodává pokrmu jedinečnou chuť a vůni. Kdo si chce pochutnávat na po domácku připravených uzených lahůdkách, může si pořídit krb s udírnou.

Uzené nebo jen douzené masíčko?
O uzeninách je známo, že pokud je pravidelně konzumujete, škodí zdraví. To ovšem neplatí o čerstvém masíčku, které si sami vyudíte ve svém zahradním krbu. Krb s udírnou se u nás stává čím dál více oblíbenou součástí venkovní kuchyně. U menších krbů představuje uzení spíše doplňkovou funkci. Vzhledem k malým rozměrům totiž nelze příliš regulovat teplotu kouře. Proto menší krby slouží pouze k tzv. douzování. Jinak je tomu v případě rohové udírny, která umožňuje uzení na profesionálnější úrovni, a navíc příjemně vyplní roh Vaší zahrady a terasy.

Pravé uzení 
Ovšem pravé uzení již vyžaduje jisté znalosti a dovednosti. Konstrukce krbů je rovněž celkově složitější a náročnější na obsluhu. K uzení se nepoužívají grilovací brikety, nebo uhlí, ale výhradně drobnější štěpky tvrdého dřeva. Při přípravě uzených lahůdek se nemusíme omezovat pouze na maso, ale můžeme udit také ryby nebo sýry.       

Foto: www.kamenickestavby.cz
 

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.